+48 236 47 00 rezerwacje@raspberrymotel.com

Wytrzymałe garnki do gastronomii

Garnki gastronomiczne – które wybrać?

Biznes gastronomiczny najczęściej łączy się z dużymi wydatkami już na samym jego początku. Jest to spowodowane m.in. koniecznością nabycia sprzętu gastronomicznego, w tym naturalnie garnki. Te na rynku są niezwykle rozmaite. Warto w związku z tym znać nieco zasad, którymi należy się kierować podczas zakupu garnków.

Pojemność garnków

garnki do gastronomiiGłównym znaczącym elementem jest naturalnie pojemność garnków. Istotne wobec kubatury garnków jest także to do którego pomieszczenia mają być one zakupione. Więc jest to duża firma gastronomiczna z dużym ruchem. Do mniejszych restauracji nabyć wystarczy garnki gastronomiczne o pojemności do 30 litrów. Oczywiście zupełnie inaczej jest w przypadku dużych restauracji, gdzie gotuje się nadzwyczaj dużo. W takim przypadku być może zajdzie konieczność zakupu garnków nawet 100 litrowych.

Materiał wykonania

garnki do gastronomiiKolejny ważny element przy zakupie garnków to materiał, z jakiego zostały stworzone. Oczywiste jest, że garnki dla gastronomii muszą być wysokiej postaci. Zatem należałoby zainwestować w garnki wykonane z odpowiedniej jakości stali chromowano-niklowej. Tego typu garnki użytkować można przez długie lata. W dodatku wskazane jest, aby garnki posiadały grube ścianki oraz wielowarstwowe dno. Poprzez to będą one trwałe.

Przewodzenie ciepła

garnki do gastronomiiNabywając garnki do gastronomii nie można zapomnieć także o takim składniku jak przewodzenie ciepła. Dlatego niezwykle dobrym wyborem będą garnki z dnem kapsułowym. Doskonale przewodzą one ciepło. Co znaczące tego typu garnki są także niezwykle ekonomiczne, przez co pozwalają na uszczuplenie rachunków za energię.

Bezpieczeństwo

garnki do gastronomiiW kuchni powinno być bezpiecznie. Dotyczy to także wyposażenia którego się używa. W tym naturalnie garnków. Doskonałym rozwiązaniem będą w takim razie garnki wyposażone w nienagrzewające się uchwyty. Istotny jest także sposób zamontowania uchwytów. Całość po to, aby można je bez trudu przesuwać w kuchni.

Czyszczenie oraz mycie

Na zakończenie wskazane jest jeszcze wspomnieć o czyszczeniu garnków. Bez wątpienia wyłonić trzeba takie, które skonstruowane są z tworzywa zezwalającego na łatwe czyszczenie. Najlepiej, żeby można je było sprzątać w zmywarkach.

To powinno Cię zainteresować: garnki do gastronomii.


rootmaster

No description.Please update your profile.